Löysin netistä raparperi-rahkapiirakkareseptin, jota kehuttiin maasta taivaisiin.

Täytyi kokeilla ja täytyy sanoa, että oli sen arvoista. Taikinasta riittää koko pellilliseen. Piirakasta tulee siis tosi iso.

POHJA:

1,2 l vehnäjauhoja

4,5dl sokeria

3tl leivinjauhetta

3tl ruokasoodaa

2tl vaniljasokeria

375g voita

2 munaa

3dl kermaviiliä tai piimää

TÄYTE:

raparperia ja/tai  mansikoita

2,5dl sokeria

750g maitorahkaa

3 munaa

3tl vaniljasokeria

puolikkaan sitruunan mehu.

Sekoita pohjan kuivat ainekset. Sulata rasva ja lisää joukkoon. Jaa taikina kahteen osaan. Toiseen osaan lisää munat ja piimä/kermaviili. Kaada tämä jälkimmäinen puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle. Laita viipaloidut raparperit ja mansikat pohjan päälle. Sekoita täytteen ainekset ja kaada raparpereiden päälle. Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle. Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 min. Parasta se on vasta yön yli jääkaapissa levänneenä.