...eli miten tapetaan hiiva 30:ssa sekunnissa.

Kaapissa oli paakkuuntunutta maitojauhetta ja muscovadosokeria, joka piti käyttää pois, joten ajattelin tehdä pullaa. Niin paljon vastoinkäymisiä en ole kyllä ennen kokenut yhden pienen pullataikinan tekemisessä. Ohje on tavallinen - maitopulveripakkauksesta....

Tekemiseen käytin 0.5 dl vettä ja 1dl maitojauhetta. Luulin, että maitojauhe liukenee ihan siististi lämpimään veteen, mutta kattia kanssa. Jäi sen verran paakkuja, että täytyi se neste siivilöidä, jotta sain "sileätä"maitoa. Pakkasessa oli yksi ainoa hiiva, jonka unohdin ottaa aikaisemmin sulamaan. Laitoin sen 30 sekunniksi mikroon, kaikkein heikoimmalle sulatusteholle. Puolen minuutin päästä hiiva oli mikrossa miltei nesteen muodossa ja aika kuuma. Ajattelin yrittää kuitenkin ja aloitin taikinan teon.

Muscovadosokerin, joka tuppaa fariinisokerin tavoin menemään kovaksi, sain murennetuksi haarukalla, mutta sellaisen havainnon tein, että kun se kovettuu, siihen ilmestyy mustia pilkkuja, jotka sitten maistuvat ihan lakulle. Tumman muscovadosokerin pakkauksessa lukeekin, että hienoinen lakritsin vivahde tms.... Taikina ei kohonnut, ei tietenkään...Kun meillä oli saunapäivä ja sauna paraikaa lämpiämässä, niin vein sen kohoamaan ylimmälle lauteelle. Siellä se kohosi, ei paljon, mutta kuitenkin. Suuri oli kuitenkin yllätys, että pullat kohosivat aika paljon uunissa.

Osa on vaan kaneli-sokeritäytteisiä, osaan laitoin vaniljakreemijauhetta (lasten lempparit).