En muista enää, miten tein kuvassa olevat suklaa- ja rahkakakun, mutta kalakakun ohje on olemassa. Täytyy sanoa, että tämä lohipiiras on todella hyvä. Resepti siihen:

250 g voita

1prk maitorahkaa

4dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhoja

 

Täyte:

1dl puuroriisiä

2 1/2 dl vettä

1 kalaliemikuutio

3kovaksi keitettyä munaa

1-2dl hienonnettua tilliä

200g tuoresuolattua kirjolohtaa

Sekoita pehmeä voi ja maitorahka. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita ainekset tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa. Keitä riisi. 10 min kalaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Jäähdytä. Viipaloi munat ja kirjolohi.

Leikkaa esimerkiksi voipaperista kalanmuotoinen kaava. Kauli taikina levyksi ja leikkaa siitä kaksi kalaa, toinen hiukan suuremmaksi. Nosta pienempi kala leivinpaperille. Levitä pohjalle riisit, hienonnettu tilli, munaviipaleet ja päälle laita kalaviipaleet. Nosta isompi kala täytteen päälle. Sulje reunat haarukalla painamalla. Voitele pinta munalla. Tee kalan pintaan saksien kärjillä suomut ja silmänreikä.

Paista 225 asteessa noin 20min.