Tämä on oikeasti mehevä ja hyvä omenakakku, joka ei välttämättä kaipaa mitään kastiketta lisukkeeksi. Kaksinkertaistin annoksen ja tein siitä levypiirakan.
Resepti:
4munaa
4dl sokeria
140g sulatettua voita
n. pari desiä maitoa tai kermaa
6dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
4tl vaniljasokeria
kanelia (tai kardemummaa)
Sen verran viipaloituja, mieluiten happamia omenoita, että kattavat kunnolla koko pellin (n. 9-10dl?)
Vaahdota kunnolla munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula ja kerma. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Voitele ja korppujauhota kunnolla korkeareunainen uunipelti ja ripottele siihen kanelia. Kaada taikina tasaisesti vuokaan ja peitä pinta omenalohkoilla. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
200 astetta ja noin 45 minuuttia.
Uunituoretta piirakkaa...
Kommentit