Tämä on oikeasti mehevä ja hyvä omenakakku, joka ei välttämättä kaipaa mitään kastiketta lisukkeeksi. Kaksinkertaistin annoksen ja tein siitä levypiirakan.

Resepti:

4munaa

4dl sokeria

140g sulatettua voita

n. pari desiä maitoa tai kermaa

6dl vehnäjauhoja

4tl leivinjauhetta

4tl vaniljasokeria

kanelia (tai kardemummaa)

Sen verran viipaloituja, mieluiten happamia omenoita, että kattavat kunnolla koko pellin (n. 9-10dl?)

Vaahdota kunnolla munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula ja kerma. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Voitele ja korppujauhota kunnolla korkeareunainen uunipelti ja ripottele siihen kanelia. Kaada taikina tasaisesti vuokaan ja peitä pinta omenalohkoilla. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.

200 astetta ja noin 45 minuuttia.

 

 

Uunituoretta piirakkaa...