Tein ukkoni syntymäpäiväksi lohipiirakan, mutta täytteeseen voi käyttää muutakin kalaa:

Resepti:

Rahkavoitaikina:

250g voita

1 prk maitorahkaa (käytin Ehrmannin vähärasvaista, kun muutenkin piirakasta tulee aika tuhtia)

4dl vehnäjauhoja

1tl vehnäjauhoja

Sekoita pehmeä rasva ja rahka keskenään ja lisää vehnäjauho-leivinjauhoseos. Sekoita ainekset tasaiseks ja laita foliossa jääkaappiin  .

Täyte:

1dl puuroriisiä

3  kananmunaa

1dl tilliä (tuoretta) tai käyhän se kuivattu purkkiversiokin. Sitten riittää muutama teelusikallinen.

n. 300 g kylmäsavustettua lohta

1 dl kermaa/smetanaa

Keitä riisi ja munat ja jäähdytä ne. Sekoita kaikki täytteen ainekset.

Jaa taikina kahteen osaan. Päällimmäinen osa saa olla hiukan isompi. Muotoile piirakka. Jos ei kala miellytä, voit tehdä vaikkapa levypiiraan.

Uunissa 220 astetta ja vajaa puoli tuntia.