Tein Kinuskikakun ohjeiden mukaan vaniljaisen, tosi ihananmakuisen kakun.

Ohjeet hitusen sovellettuna Kinuskikissan sivulta:

Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
ripaus suolaa
100 g voita tai margariinia
2 rkl vettä

raparperitäyte:
500 g raparperia
2 rkl perunajauhoja+kanelia
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria

Vaniljatäyte:

4 tl liivatejauhetta
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria (kukkuralla)
1 ½ dl tomusokeria
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
 4rkl sitruunamehua
n. 250g mansikoita

Päälle:

Raastettua valkoista suklaata, tumman suklaan tankoja ja marsipaanikukkasia.

Leikkaa irtopohjavuoan  pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunan alaosa (siihen asti, johon pohjataikina ulottuu).

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle.Pese raparperit ja kuori niistä ulommainen kerros. Leikkaa paloiksi. Sekoita joukkoon perunajauho ja levitä pohjan päälle.Mittaa voi ja sokeri kattilaan ja keitä, kunnes seos muuttuu karamellimaiseksi. Kaada raparpereiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 35 minuuttia ja anna sitten jäähtyä. Huom: vuoan alle kannattaa laittaa foliota suojaksi vuoasta tihkuvan nesteen varalta.

Sekoita kermaan vaniljasokeri ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen lomassa joukkoon tomusokeri.

Vaahdota valkuaiset. Yhdistä kerma- ja valkuaisvaahto sekä tuorejuusto.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatejauhe. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Laita puolet täytteestä pohjan päälle ja laita näiden päälle paloitellut mansikat. Lisää loput täytteestä.

Aamulla tein pohjan, illalla täytin sen vaahdolla ja yön yli kakku sai levätä jääkaapissa. Luultavasti mansikoiden ansiosta oli täyte hieman löysä, joten ensi kerralla täytyy lisätä liivatejauhon määrää. Kakku oli tosi hyvä!