Tein pojan 12v. syntymäpäivän kunniaksi suklaa-pähkinäkakun. Mielestäni se on liian raskas lapsen makuun. Kakku on erittäin tuhti ja yhtä palaa enempää en ainakaan minä jaksanut syödä, vaikka olenkin perso makealle.

Resepti:

Pohja:

200g kaurakeksejä

50g voita tai margariinia

Täyte:

200g tummaa suklaata

1dl sokeria

400g maitorahkaa

 3tl liivatejauhetta

1/2 dl kylmää kahvia

4dl vispikermaa

2tl rommiaromia (käytin sitruuna-aromia)

n. 50g hasselpähkinärouhetta

1.Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille leivipaperista sopivat palat. Murenna kaurakeksit  ja lisää sulatettu voi. Levitä seos tasaiseksi vuoan pohjalle.

2. Liota liivatejauhe kylmään kahviin ja anna turvota hetki. Kuumenna kahvi höyryäväksi.

3. Sekoita maitorahka ja sokeri. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää see koko ajan vatkaten rahkaseokseen.

4. Lisää seokseen myös hiukan jäähtynyt liivate-kahviliuos ja aromi ja pähkinät. Sekoita tasaiseksi.

5. Vaahdota kerma ja nosta se varovasti muun massan joukkoon.

6. Kaada seos keksipohjan päälle, tasoita pinta ja laita vähintään 4h jääkaappiin. Koristele haluamallasi tavalla.