Tein kaverini tyttärelle Hennalle konfirmaatioon kukkakorikakun. Idean ja hyviä neuvoja sain Kinuskikissalta ja lisää tietoa löysin myös Herkkuhetkiä -blogista.

Suklaapohja:

6munaa

2dl sokeria

2dl vehnäjäuhoja

1/2dl perunajauhoja

1/2dl kaakaojauhetta

1tl leivinjauhetta

Vaahdota sormenlämpöiset munat sokerin kanssa, lisää sihdin läpi keskenään sekoitetut jauhot. Paista 180 asteessa noin 45 min.

Täyte:

1appelsiintuorejuusto

1maustamaton tuorejuusto

3 purkkia Flora Vispiä

2 pakettia Daim -rakeita

5 tl liivatejauhetta

vajaa dl appelsiinimehua

Vatkaa kerma,  notkista tuorejuusto ja sekoita ne keskenään, lisää hiukan murskatut daim -rakeet. Kuumenna appelsiinimehu ja liuota siihen liivatejauhe. Vatkaa täytettä samalla, kun lisäät ohuena norona liivatteen.

Kakku on kostutettu noin parilla desillä appelsiinimehua ja kerrosten välissä on myös yksi purkillinen Pirkka -appelsiinimarmeladia.

Kakun päällä on 4dl kuohukermaa ja 4dl fariinisokeria: keitä noin 25min hiljaisella tulella, kunnes kylmään vesilasiin tiputettu kinuskikastikkeenpisara jää muotoon eikä hajoa heti. Aikaisemmassa kinuskikakussa selitin kuvineen, miten saan kaiken kinuskin pysymään kakun päällä ja sivulla (laittamalla kakun välillä jääkaappiin ja sitten nuolijalla nostaen valuneen kinuskin taas kakun päälle).

Kun rupesin tekemään tätä kakkua, koin haasteelliseksi sen että kukat ovat erikorkusia. Herkkuhetkiä blogista sain idean tehdä keskikohta korkeammaksi. Kun hiukan täytettä jäi jäljelle, laitoin sen kakun päälle keskelle, niin, että siitä muodostui pikku kumpu kakun päälle. Sen päälle laitoin ohueen kerroksen valkoista kakkupohjaa.