Tuli pitkästä aikaa tehtyä karjalanpiirakoita. Muuntelin vähän sihtiruisjauhopaketissa ollutta ohjetta.

Piirakoita varten tarvitset:

Kuori: noin 4dl sihtiruisjauhoja (käytin sunnuntaita), 1dl vehnäjauhoja, 1,5tl suolaa ja 2dl kylmää vettä.

puuro: 1l maitoa, 2dl riisiä. Keitä riisipuuro.

Pintaan: jonkun verran maitoa ja jokunen lusikallinen voita (sulata mikrossa tai hellalla).

Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Vaivaa taikina. Ota taikinasta pieniä palloja ja kauli ne vuorotellen ohueiksi levyiksi, joista saat leikattua kerralla noin 2-3 piirakanpohjaa. Pidä loput taikinasta visusti muovin alla piilossa välttyäkseen kuivumiselta. Piirakanmuotilla leikatut pohjat laitetaan limittäin tai päällekkäin pöydälle (myös muovin alle), väliin laitetaan hitusen jauhoja, etteivät ne tarttuisi toisiinsa kiinni.

Laita uuni lämpiämään 275 asteeseen. Ota yksi pohja kerralla eteesi ja laita siihen pitkittäin riisipuuroa. Nosta reunat keskelle ja rypytä molemmalla etusormella. Kun rypytät piirakoita ja laitat niitä pellille leivinpaperin päälle, muista pitää pelti koko ajan suojattuna vaikkapa pyyhkeellä, jotteivat piirakat kuivuisi. Paista noin 15 minuuttia, kunnes ne saavat vähän ruskeata väriä pintaan.

Sulata ja lämmitä voi ja maito mikrossa ja hukuta hetkeksi astiaan kerralla 4-5 piirakkaa. Peitä leivinpaperilla ja -liinalla.