Tämä piirakka on hyvin mehevä eikä niinkään makea, joten sitä söisi vaikka kuinka paljon. Tämä piirakka ei tarvitse edes mitään kastiketta päälle!

Pohja:

3dl vehnäjauhoja

3-4 rkl sokeria

n.150g margariinia tai voita

1 muna

2 rkl kylmää vettä.

Nypi kaikki ainekset sekaisin. Kääri taikina kelmuun ja laita vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin.

Täyte:

2 purkkia maitorahkaa (500g)

1 purkki kermaviiliä (250g)

n.1 dl sokeria (tai maun mukaan)

1 tl vaniljasokeria

2 munaa

noin 2dl vadelmia + 2 dl mustikoita (sulatin marjat ja valutin suurimman osan nesteestä pois. Sekoitin pari tl perunajauhoja marjoihin).

Sekoitin täytteen ainekset ja lisäsin viimeisenä marjat.

Taittelin pohjan voideltuun ja mannaryyneillä jauhotettuun piirakkavuokaan. Piirakan pohja paistui itsekseen uunissa n. 10minuuttia (225astetta alimmalla tasolla), kunnes sai hieman väriä. Vähensin lämpöä (jäi vajaat 200). Kaadoin täytteen pohjan päälle ja taas uuniin. Noin 40 minuuttia ja piirakka on valmis. Jäähdytä kunnolla ennen tarjoilua.