Vanhempi pojistani teki tänään omppupiirakkaa koulusta saadulla vähän muunnellulla ohjeella.

Pohja: 3dl kaurahiutaleita (4viljan hiutaleita), 1,5dl sokeria, 4dl vehnäjauhoja, 1,5tl leivinjauhoja, kanelia, 1/4tl suolaa, 1muna, 100g margariinia, 3dl maitoa,

Pinnalle: noin 9 puhdistettua ja kuorittua omenaa, kanelia ja sokeria.

Kuori ja viipaloi omenat. Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita keskenään. Lisää yksitellen muna, paloiteltu rasva ja maito. Sekoita aineet ja levitä lusikalla voideltuun piirakkavuokaan. Peitä taikinan pinta omenaviipaleilla, johon on sekoitettu sokeria ja kanelia. Laita happamille omenille sokeria enemmän. Paista 225 asteessa noin 35min. Koristele hieman jäähtyneet piirakka-annokset vaahdotetulla vaniljakastikkeella tai jäätelöllä.