Viime vuonna oli Aamulehdessä eräs kakkuresepti, jonka väliin tuli omena-kaneli-mantelihillo.

Hilloa varten tarvitset:

n2,5kg omenaa (poista siemenkodat, kuoret voi jättää), putsattu paino on n.2kg

n. 1dl vettä

n. 1kg hillosokeria

n. 8tl kaneli

400g paahdettua mantelia.

Keitä omenat kevyesti pehmeäksi. Kaada vähän vettä pois (mutta se ei olevälttämätön), lisää hillosokeri ja keitä kymmenisen minuuttia. Lisää kaneli ja sekoita huolellisesti. Lopuksi lisää paahdetut mantelit.

Laita huolella pestyt purkit kylmään uuniin kylelleen leivinpaperilla katetun pellin päälle ja laita lämpö päälle. Käännä uuni pois päältä, kun on 100 astetta. Pidä purkkeja uunissa vielä 15m. Keitä purkkien kansia vähän aikaa. Laita hillo kuumiin purkkeihin ja kierrä kannet päälle. Kun laitat purkit ylös-alaisin, kansi vetäytyy paremmin ilmatiiviiksi.