Idea on otettu Kinuskikissalta

 

Tein marengin jo monta pv aikaisemmin valmiiksi

1,5 dl munanvalkuaisia

3dl sokeria

1,5rkl perunajauhoja

Vispaa sormenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Noin puolet sokerit lisättyä, vaahto alkaa muuttua kiiltäväksi ja sakeaksi. Lisää lopussa perunajauhot siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi. 

Silleen...

Piirrä leivinpaperille ns kovalla viivalla (jotta se näkyisi paperin toisellakin puolella) paperimuotista leikatulla palalla kuvio. Käännä paperi toisin päin ja ala viivoja pitkin pursottaa...

näin...

 

Kakkupohjaksi on kuuden munan pohja, josta tuli yllättävän korkea eli hitusen yli 8cm.(näin minun tekemäksi).

Ehkä siinä auttoi se, että lämmitin munat Timo Aleniuksen kirjan oppien mukaan ennen vatkausta vesihauteessa.

Täytteenä on:

1,5 purkkia appelsiinituorejuustoa

2dl flora vispiä

n 2/3 Daim -suklaata

vaniljasokeria

sokeria maun mukaan

3tl liivatejauhoja

hitusen yli puoli desiä appelsiinitäysmehua

Väliin:

Appelsiinimarmeladia (missä on kuoripaloja, esim. Pirkka)

 

Kinuskikastike kakun päälle :

Saman verran kermaa ja fariinisokeria (noin 2dl molempia).

Keitä hiljaisella tulella n. 15 min välillä sekoittaen.

 

Vaahdotin kerman (sokerin ja vaniljasokerin kanssa), lisäsin siihen notkistetun tuorejuuston ja raastetun Daimin. Kuumensin appelsiinimehun ja sulatin siihen liivatteet.

Sekoitin liivatemehuseoksen kunnolla kermatäytteeseen ja laitoin hetkeksi jääkaappiin. Seos löystyy, mutta ei hätää, siinä vaiheessa, kun alat valmistaa kakkupohjaa täyttämistä varten ja kostuttaa sitä, täyte ehtii hieman hyytyä.

Kakun annoin vetäytyä vuoassa yön yli. Seuraavana päiväna laitoin loput tuorejuustosta (puolikas paketti, joka jäi täytteestä) kakun reunoille.

Kaadoin kinuskikastikkeen kakun päälle ja asettelin marengit reunoille. Hiukan marsipaanipihlajanmarjoja ja maitomassalehtiä.

Oranssin väriseksi värjätyllä ja sitruunaesanssilla maustetulla sokerikreemillä peitettiin kaikki marenkin kolot kakun päällä.

Siinä se.